Ny lov mod rockere og bander på vej

bandelovS og DF lægger op til alvorlige stramninger overfor rockere og bander med en ny politisk lovpakkke. Det sker for at imødegå den voldsomme eskalering af bandekonflikten på Fyn og i Næstved, hvor der har været adskillige skudepisoder siden august.

Starten på konflikten var en skudepisode, hvor en Black Army relateret ung mand skød på en HA rocker ved en tankstation i Odense. Efter dette har der nærmest været regulær krig i den kriminelle underverden på Fyn og i Næstved, hvor der kæmpes hårdt om magten.

“Vi kan ikke komme uden om at vedtage en ny rockerbandepakke. Det er nødvendigt at vise fra politisk hold, at det ikke er banderne, der skal dirigere og styre på gaderne”, siger Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets retsudvalg.

Trine Bramsen (S) er enig i at bande-konflikten skal stoppes øjeblikkelig.

3 års ubetinget  fængsel for ulovlig våbenbesiddelse, ingen prøveløsladelse og mandsopdækning af kendte bandemedlemmer er nogle af de tiltag den nye bandelovpakke indeholder.

“Der ér pres fra Folketingets partier til at give politiet flere redskaber mod bandekriminaliteten, fordi vi ser helt uskyldige borgere blive taget som gidsler i konflikten og forvekslet med rockere, og borgere må krybe i ly for skudsalver”, siger Trine Bramsen.

 

Læs evt. også relaterede artikler om bandekonfliten på Fyn:

POLITIET LUKKER BANDEKLUBBER I ODENSE

KRIG MELLEM ROCKERE OG INDVANDRERBANDER

NYT OPGØR MELLEM HA OG INDVANDRERBANDERNE