Oprørerne vandt på Fyn

flemming eriksen1

Flemming Eriksen er en de stærke kræfter, der har været med til at samle modstanden mod Nykredits børsnotering.

Det var så afgjort oprørenes aften, da rebellerne mod Nykredits børsnotering løb af med en overraskende sejr ved den sidste afstemning på Fyn.

Alle fem rebeller blev valgt ind i Nykredits repræsentantsskab. De vandt over kendte kandidater som tidligere minister, Cartsen Hansen og byrådsmedlem og folketingskandidat Claus Houden (V), der begge repræsenterede Fælles Udvikling, altså ledelsen i Nykredit

Stemningen i salen ved valgaftenen var dog en indikation på, at ledelsen nok havde forregnet sig m.h.t. hvor effektivt modstanderne mod børsnoteringen og de stigende bidragssatser, havde været i stand til at mobiliserere medlemmerne på Fyn. Der har ligget et kæmpe arbejde bag med bl.a. at indsamle underskrifter, samle folk, arrangere transport etc. Et arbejde som den grad bar frugt onsdag aften i Odense Congress Center. Bifaldene til de enkelte kandidater viste hørbart, at oprørene fra Consum og ikke mindst tidligere Nyborg-ejendomsmælger og kommunaldirektør, Flemming Eriksen havde vind i sejlene. Det er Davids kamp mod Goliath, og der er ingen tvivl om, at selv om der stadig er lang vej endnu, har de forskellige protestgrupper mod de stigende bidragssatser pænt vind i sejlene for tiden.

Ud over at kæmpe mod stigende bidragssatser og børsnotering, kæmper oprørene også med at få medlemsdemokratiet i Nykredit til at fungere bedre, så alle medlemmer kan komme til at stemme eksempelvis via Nem-ID.

Ud over Flemming Eriksen er det Louise Andersen, Jesper Vork Nielsen, Morten M. Bang og Andreas Munch Møller der blev valgt ind fra protestgrupperne.