Ny teknologi skaber jobs i massevis på Fyn

vestaslindø (1)

Med sine 390 ton i toppen er nacellen til den 8 MW store vindmølle med 164 meter vingefang en stor sag, selv om den ikke syner af meget i en rungende stor hal på Lindøværftet.

Det er primært Vestas kæmpevindmøller, der nu sparker nyt liv i Lindø. Disse kæmpevindmøller er, med en højde på 220 meter og vinger på 80 meter, en af de kraftigste vindmøller i verden pt, og de sparker konkurrenterne af banen. Til sammenligning er Siemens maksimale vingelængde omkring 53 meter (Siemens måtte for nyligt fyre mange medarbejdere).

Vestas ansætter i første omgang 150 medarbejdere i produktionen og administrationen på Lindø, og dette får stor betydning for Fyn og især Munkebo. Det har en stor afsmittende effekt på resten af byens butikker og liv i det hele taget.

Vestas har fået en stor ordre fra et Tysk firma til at lave 56 møller til en havvindmøllepark. Havmølleparken ligger omkring 57 kilometer ud for Tysklands kyst i Nordsøen og skal dække elforbruget hos 460.000 tyske husstande. Den forventes at være i drift inden 2020.

I dag har mellem 2.200 og 2.500 medarbejdere deres daglige gang på Lindø – og det tal vokser altså nu. Så der bliver næsten lige så mange på Lindø som lige før værftets lukning.

(Kilde: Ingeniøren og Politiken)