Nyborg er blandt pionerer som deleby

De fleste har måske hørt om gomore og airbnb, og helt sikkert er det, at konceptet med at dele for bl.a. at spare penge er i hastig fremmarch på diverse portaler på internettet.
Nyborg er nu,i samarbejde med syv andre kommuner, blevet pionerer på det kommunale niveau, med initiativer der skal fremme ressourcedeling og fællesskab.
Tirsdag den 7.juni blev forskellige ideer præsenteret under overskriften: “Kan vi dele os til en bedre by”. Her viste forskellige initiativtagere deres ideer og fortalte om de muligheder, der findes lige for fødderne af os… heriblandt det såkaldte “naboskab” som rent faktisk er et fysisk skab, hvor man eksempelvis kan dele forskellige haveredskaber eller andre værktøjer. Hvor mange gange om året bruger man lige sin hækkeklipper, rystepudser o.l.??
Andre ideer var bl.a. vedrørende transport/samkørsel/delebiler, og deling af faciliteter og byrum.
Arrangementet var måske ikke det mest velbesøgte, men ideerne er i klar samklang med tiden og danskernes efterspørgsel af ressource deling.
Mange økonomer er desuden af den overbevisning at delebyens projekter, og andre lignede initiativer, har en vækstgenererende effekt. Håbet er da også at initiativerne skal brede sig til hele landet og måske endda internationalt.

Man kan evt. læse mere om de nye initiativer på: nyborg.dk/deledag