Krig mellem rockere og indvandrerbander

bandekonfliktOdense og Fyn har igennem den sidste måned oplevet en kraftig opblussen af bandekonflikten. Primært mellem Hells Angels på den ene side, og Black Army på den anden. Der har siden den 27. august været mellem 10 og 12 større og mindre sammenstød i bandemiljøet. Mange af dem skudepisoder, knivoverfald og trusler. En af episoderne eskalerede til et stormløb på akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, hvor personalet måtte forskanse sig mod somaliske bandemedlemmer (11. september). Natten til den 9. september fandt politiet tillige en udbrændt bil indeholdende en maskinpistol i Årslev området.

Kampen om magten i den kriminelle underverden har således også fået konsekvenser for det omgivende samfund. Som f.eks. også den 14. september, hvor elever fra fra Syddansk Erhvervsskole blev truet af folk fra bandemiljøet. En episode der resulterede i at ledelsen valgte at sende alle elever hjem resten af dagen.

Politiet forsøger at imødegå konflikten ved at oprette visitationszoner og i øvrigt møde talstærkt op når der er skyderier og optræk til ballade. Alligevel må man kontatere, at konflikten langt fra er under kontrol og man kan frygte, at det kommer til at gå ud over uskyldige.

Startskuddet til konflikten (om man så må sige) var sandsynligvis episoden den 27. august, hvor en HA rocker blev skudt af en ung mand med relation til Black Army. Konflikten ser dog ud til at have været under opsejling et stykke tid inden, p.g.a. ændringer i styrkeforholdet i den kriminelle underverden. Se evt. nedenstående artikel:

Læs også artiklen: NYT OPGØR MELLEM HA INDVANDRERBANDERNE