Færgen Broen ankommer til Halsskov

Færgen Broen ankommer til Halsskov ved Korsør hvor den skal være museumsfærge og fortælle historien om Storebæltsfærgerne.
Færgen Broen blev allerede sat i drift i 1953 som den første moderne færge der kunne sejle hurtigt over Storebælt, og derfor fik tilnavnet “Den Gyngende Bro”.

Færgen Broen er således en historisk færge blandt Storebæltsfærgerne på Storebæltsoverfarten, og planerne er nu at færgen skal fungere som et færgemuseum, der skal beskrive de mange år med de mange færger på Storebælt.

Færgen Broen var den første i en æra, der tæller de mange Storebæltsfærger der kulminerede med kæmpefærgen Arveprins Knud, der kunne laste ikke mindre end 370 biler på sine 3 dæk. Når Arveprins Knud læssede alle sine biler af var vejene omkring Nyborg og Korsør blokeret i halve timer af de mange biler på een gang. De såkaldte “færgetræk” der generede de lokale bilister, bevirkede at man efter nogle år besluttede at udbygge motorvejene på Fyn og Vestsjælland.

Se selv her Færgen Broen amkommer til Halskov med fest og musik:

Kig med på Fyns Lokal TV – FynboTV.dk der viser dig historien om Færgen Broen der skal være færgemuseum for Storebæltsfærgerne.

Oplev selv Færgen Broen i denne udsendelse på Fynbo TV – Hele Fyns Lokal TV.