Årets mest deprimerende dag?

bluemondayDen 3. mandag i januar er blevet udråbt til den mest deprimerende dag på året, og den såkaldte “Blue monday” falder i år den 16. januar.

En engelsk  forsker mener at have regnet sig frem til “Blue Monday”. Mellemregningerne for dr. Arnalls resultat er først og fremmest det kolde vejr, de få dagstimer og det generelt grå landskab, der kendetegner januar og præger humøret. Dertil kommer det økonomiske efterslæb fra decembers fest og gaveræs, som presser sig på hos mange mennesker. Hos nogle tynges samvittigheden også af sønderskudte nytårsforsætter.

Selvom Dr. Arnalls regnestykke senere er blevet slået hen som pseudovidenskab og et publicity stunt for et rejseselskab, er der dog alligevel lidt om snakken.

Det behøver dog ikke nødvendigvis være så slemt, og den 3. mandag i januar skinner solen i Danmark fra en skyfri himmel med svag vind over hele landet ( i skrivende øjeblik ).

blueyellowEr man generelt ramt af januar blues kan der være hjælp at hente i at komme ud i solen og få noget lys, spis c-vitaminer, chokolade og chili (det hæver humøret). Og skriv 3 ting ned hver dag der giver dig glæde.

Du kan også dyrke noget motion. Det booster dit endorfinniveau, og gør dig roligere og mere lykkelig.

Hvis du læser dette her efter den 16.januar kan du så tillige glæde dig over at “Blue Monday” nu ligger bag dig.