Yousee’s nedbrud og enden på flow-tv?

cablecuttingYousee´s nedbrud, der bl.a. betød, at mange danskere missede dronningens nytårstale, er af diverse kommentatorer blevet kaldt starten på enden af traditionel flow-tv.

Det har længe været offentligt kendt, men alligevel tilsyneladende hemmelig viden for mange, at man overhovedet ikke behøver sine dyre TV-pakker hos bl.a. YouSee. Antenneforeningerne er i virkeligheden også er helt overflødige. Alt TV, nyheder, serier og film man har lyst til at se, kan hentes via ens egen internetforbindelse, og dermed spare tusindvis af kroner hvert år. Man kan tilmed se tingene, hvornår man vil, pause dem og gå tilbage og se evt. tidligere udsendelser. Har man lyst til at se tingene live, er dette selvfølgelig også en mulighed. Havde man skiftet til online-TV var der ingen problemer med at se dronningens nytårstale. M.a.o. er traditionel flow-tv i virkeligheden dyrere og dårligere end de løsninger, hvor man enten via Chromecast, eller et ganske simpelt HDMI-kabel fra sin PC, eller lignende kan hente alt indhold fra eksempelvis alle DR´s kanaler, hvornår man vil og ganske gratis. Netflix, HBO og andre udbydere giver desuden mulighed for at dele ens login med andre, og der er tonsvis af kvalitets-tv man kan hente. Kun ganske få bruger bibliotekernes filmstriben.dk , trods den er helt gratis. Musikvideoer fra Youtube og alt hvad der i øvrigt ellers ligger på nettet kan man se på sit almindelige TV præcis når man vil. De tekniske løsninger er i virkeligheden ret simple.

Var det ikke for mange menneskers vanetænkning og teknikforskrækkelse ville der kun være meget få som postede penge i dyre og i virkeligheden forældede TV-pakker. Man skal dog nok ikke regne med at teleselskaberne gør deres kunder opmærksom på de nye tider; de tjener stadig bunkevis af penge på dyre TV-pakker til en forældet TV-form.