Ny vinterrevy har indtaget Odense

En ny vinterrevy (Revyen i Byen) har indtaget Odense centrum. Fredag den 18. januar var der premiere på den nye revy. En premiere som mange der fulgte Revy i Teltet, i H.C. Andersen skoven, har ventet godt halvandet år på.

Mangel på en vinterrevy

Folkene bag Revy i Teltet rev i 2017 teltpælene op for sidste gang og sadlede om for at skabe en ny vinterrevy, efter Odense vinterrevy for nogle år siden blev til en sommerrevy. Revydirektør Sune Krintel, har i et interview med Fynbo TV, sagt at der kom et tomrum i Odense, efter at Odense Vinterrevy flyttede til engen og blev til Odense Sommerevy. Det tomrum vil man udfylde ved at skabe Revyen i Byen.

Et stærkt team

Den kunstneriske, fra det nu nedlagte Revy i teltet, fulgte med over til opstarten af Revyen i Byen. Det drejer sig om instruktør Liselotte Krogager, koreograf Helene Dong og kapelmester Sune Krintel. Hermed var der lagt op til en lige så fantastisk start på den nye vinterrevy som man afsluttede Revy i Teltet med.

På skuespillersiden fik man også valgt et stærkt team:

Sara Gadborg – som har medvirket i flere musicals og kan opleves som en af bakkesangerinderne på Dyrehavsbakken i København.

Katrine-Sofie Groth Holm – som med 4 flotte sæsoner i Revy i telte fulgte med til den nye revy.

Anja Torp Due Krintel – som har 20 års erfaring med revy og er medejer af Revyen i Byen.

Kim Brandt – som tidligere har medvirket i bla. Rottefælden, Ganløserevyen, Randersrevyen, SchouTur samt flere musicals.

Lasse Winkler – som i et par sæsoner selv stod på scenen i Revy i teltet. Han sluttede med at instruere 2 revysæsoner.

Jan Larsen – som jo nærmest var fast inventar på scenen i Revy i Teltet. Har nåede også at instruere 2 revyer.

Lagt op til et brag af en revy

Der var med dette stærke team lagt op til et brag af en revy, og premieren bliv også ventet med længsel. Og med forventninger om, at den nye vinterrevy vil leve op til den standard, som den er udsprunget fra, ventede arrangørerne også med spænding på hvordan den ville blive modtaget.
Der blev ikke lagt fingre imellem når man tog hul for de temaer som der afspejler den tid og det samfund vi lever i. I revyens vridemaskine kan man bland andet opleve Vladimir Putin, den nye pensionsalder, klimaet, fake news, ghettoer og meget andet.

Bedømmelsen

Der blev lagt hårdt ud med at banke navnet Revyen i Byen på plads i åbningsnummeret. Derefter tog det ene nummer efter det andet pusten og satte gang i lattermusklerne. Sammenlignet med Odense Sommerrevy og Cirkusrevyen, kan Revyen i Byen måle sig med de store.

Odenses nye vinterrevy har absolut en friskhed og satirisk kant og netop det bør sikre Revyen i Byen en plads i det fynske revylandskab.