Bander bag tremmer

tremmerNu ser det ud til, at der bliver sat hårdt ind overfor bande -og rockergrupperinger. Lige nu sidder 43 personer med tilknytning til rocker -og bandemiljøet i Odense varetægtsfængslet, og det ser bestemt ikke ud til at stoppe her. Regeringens nye bandepakke, “Bander bag tremmer” vil gøre bander og rockere til jagtet vildt fremover. Blødsødenheden er slut. Hvis man har valgt at gå ind i en bande, bliver man fra nu af betragtet som “uden for pædagogisk rækkevidde” og vil blive ramt af den fulde hammer på alle områder. Således lyder det i korte træk fra Justitsministeriet og Søren Pape.

Danskerne skal kunne færdes på gaden uden frygt for at blive fanget i rocker- og bandegruppers skyderier. Flest muligt rockere og bandemedlemmer skal bag tremmer, og presset på rockerne og banderne skal øges. Med 28 initiativer sætter regeringen endnu stærkere ind mod rocker- og bandekriminalitet.

Det forgangne år bar tydeligt præg af konflikt i rocker- og bandemiljøet. Med mere end en tredobling i antallet af rocker- og banderelaterede skudepisoder i det offentlige rum fra 2015 til 2016 har lovlydige borgeres liv og helbred gentagne gange været bragt i fare.

Vi skal ikke acceptere, at rockere og bander med rå og hensynsløs kriminalitet skaber utryghed i gaderne. Derfor præsenterer regeringen nu 28 initiativer i en ny bandepakke under overskriften “Bander bag tremmer”. (kilde: Justitsministeriets hjemmeside)

Ud over de 28 initiativer vil der fremover blive sat hårdt ind over for rockere og bandemedlemmers misbrug af sociale ydelser. Samtidig skal politiet have flere muskler med tilførsel af 25 specialiserede analytikere til politiets operative indsats på rocker- og bandeområdet.

Det løsladte bandemedlem vil i fremtiden døgnet rundt blive åndet i nakken af myndighederne, hvor end de må færdes, og nye lovovertrædelser vil medføre fængsling igen og igen og igen.

“Så længe de sidder bag tremmer, gør de ingen skade på uskyldige mennesker,” fastslog justitsminister Søren Pape Poulsen, da bandepakken forleden blev præsenteret.

Færdes de i områder, hvor de har begået kriminalitet, kan det medføre omgående fængsling. Det tæller ikke som nogen undskyldning, at bandemedlemmer bor i området og blot vil besøge familien.

Er den kriminelle blevet prøveløsladt på særlige vilkår, vil han/hun desuden blive elektronisk gps-overvåget, så Kriminalforsorgen hele tiden har styr på den kriminelles færden, og om vilkårene for løsladelsen overholdes.

Skat og Told vil kontrollere bandemedlemmernes økonomi.

Der skal en særdeles god forklaring til, hvis et bandemedlem kører rundt på en dyr Harley Davidson motorcykel eller i en dyr bil finansieret af offentlige ydelser uretmæssigt (Al Capone-metoden).

– Tiden er nu til, at vi stiller os på de lovlydige danskeres side og ikke tager alle de hensyn til de kriminelle, lyder det fra Søren Pape.

– Mange af dem vil ikke ud af disse bandegrupperinger, fordi de kan godt lide at gå og snylte på resten af samfundet. Men det kommer de altså til, hvis de vil ud af fængslerne, siger Søren Pape Poulsen.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, bakker op om de nye tiltag:
– Vi er nødt til at tage en benhård kamp mod det parallelsamfund, som findes på rockersiden og indvandrersiden, siger borgmesteren.

Det er kriminelle organisationer, som sælger narko og lever af det kriminelle marked. Det skal vi have kvalt, siger Peter Rahbæk Juel. Vi skal ikke tolerere, at banderne er her. De skal ud af byen, siger han.

Bandepakken “Bander bag tremmer” blev præsenteret lørdag på regeringens seminar på Fyn.