Nathalie Dahl og Mad med Sine

I denne uge giver vi dig et interview med Lifecoach Nathalie Dahl og derefter sender vi Mad med Sine.

Lifecoach Nathalie Dahl interviewes i studiet af Sine Rishede.
Denne uges indslag handler om: Penge – Nathalie Dahl udfordre genske tanker om fordomme om penge.

Nathalie Dahl er lykkeekspert og indehaver af Anturi Compassion Center.

Mad med Sine – Fermentere Jordskokker. Se opskriften under indslaget.

Opskrift
-Fermenterede jordskokker med chili og gurkemeje. De er klar til at spise efter 1 1/2 måned.

Ingredienser:

350 gr. skrallede og rengjorte jordskokker
1 Helt Hvidkålsblad
2 tørrede chili
1 tske gurkemeje
6 hele pepperkorn
2 1/2 dl vand
7 gr. flagesalt
1 lille patentglas
1 skål

Sådan gør du:
Skær jordskokkerne ud. Du bestemmer selv, hvor fint de skal skæres. I denne opskrift skærer jeg dem groft i stykker med en bredde på ca. 8 mm.

Skold et patentglas og fuld det herefter med jordskokkerne.
Tilsæt chili, peberkorn og gurkemeje og stil patentglasset til side.

Kog vand 1 1/2 dl vand og tilsæt salt i en skål, omrør til salten er opløst.
Tilsæt 1 dl koldt vand så temperaturen falder til stuetemperatur.

Overhæld derefter jordskokkerne med det tempererede saltvand til de er dækket helt. Dæk jordskokkerne med hvidkålsbladet således, at jordskokkene forbliver under vandoverfladen.
Luk patentglasset.

De næste 10-14 dage skal du åbne for patentglasset dagligt for, at lette trykket, der kommer i forbindelse med gæringsprocessen. – herefter kan du stille glasset mørkt og køligt. Jordskokkerne er klar til at spise efter 1 1/2 måned. Når du åbner glasset for, at spise jordskokkene, skal hvidkålsbladet smides ud og glasset skal herefter stå i køleskabet. De kan holde sig i flere måneder, men du har sikkert spist det længe inden.

Velbekomme.