ZenLiv

Her er videoer i serien om ZenLiv:

ZenLiv program 1 af 4 med Søren Hauge.

”Rejsen fra hovedet ned i hjertet – hvad er spiritualitet og ikke” interview med Søren Hauge, vært foredragsholder og videoblogger Kataliya V.O. Kirkegaard.

I dette første program interviewer stifter af Hjertekriger.dk Kataliya Kirkegaard Søren Hauge, som oprigtigt deler sin smertefulde rejse fra hovedet ned i hjertet.

Søren nævner de frustrationer han oplevede at have som far, da han blev selvstændig for mere end 30 år siden.

På den ene side var han ”manden der fortalte andre hvordan tingene hang sammen” og var succesrig, men privat var det en anden sag, at få familielivet på plads. Det var svært for Søren og det vil mange seere måske nikke genkendende til.

Søren deler åbenhjertet om sin spirituelle længsel, om forsømmelse af familien og at dulme sig via en velfortjent øl og lade sin hustru om, at være mor for både børnene og sig selv.

Det krævede en protest fra sin ælste datter, før Søren forstod at det var på tide at skifte fokus til at blive en god familiefar.

Søren Hauges fortæller med egne ord om selvretfærdighed, manglende balance og mødet med svære sider i sig selv. Om processen med at skulle lære sig selv at kende som den private Søren og ikke kun som den benhårde og ubarmhjertige mand, som krævede enormt meget af sig selv.

Programmet afgrændser hvad spiritualitet er og hvad spiritualitet ikke er. Med eksempelvis belønningsbestemt på den ene side og demokratismen på den anden side.

ZenLiv program 2 af 4 med Søren Hauge:
”Smerte & spiritualitet samt nænsomheden spiritualiten”.


Det første spørgsmål vært Kataliya Kirkegaard stifteren af Hjertekriger.dk stiller Søren Hauge er ”hvad igangsætter oftest det skifte, som mange foretager med henblik på at efterleve og eller, opsøge en spirituel levestil”.
Søren forklarer at der oftest er 3 årsager og nævner blandt andet den spirituelle kompasnål som nogen er født med. Denne er knapt så udbredt mens den mere udbredte årsag er at ”man kommer ud for noget”. Eksempelvis hvis livet falder fra hinanden. Man oplever en form for tab. Søren nævner en form for opvågning, som mange mennesker oplever, hvor de ikke taber noget men i stedet for peaker (opnår succes) for til sidst at opleve, at livet ikke rigtig giver mening.

Vi taler om ”meningen med livet” som er vigtigt for os mennesker, – det at man føle at blive brugt på en god måde ved eksempelvis at følge sit kald.
Vi drøfter emner som at mangle meningsfuldt indhold i livet og ”blot” leve det almindelige liv fyldt med støjsendere i form af steamingtjenester, tv og sociale medier fordi man ikke kan finde ud af holde ud af at være sammen med sig selv.

Søren og Kataliya taler også om det med ikke at kunne mærke sig selv samt fraspaltning af sig selv, samt det at have levet et kærligheds-fattigt liv måske pga mangel på kærlighed i barndommen. Betydningen af at være i stand til at elske og blive elsket, -frem for at føle sig som værende frosset ude er vigtig for mennesket.
Hjertelighed. Følelsesløshed. Dyb smerte kontra ekstistentiel smerte. Det at mangle noget i livet og en søgen efter ens livsformål. Det at søge lykken men ikke rigtig finde den.
Hvorfor det er vigtigt at være nænsom over for sig selv og at finde det værdifulde i alt hvad man gennemgår også selv om det gør ondt. Frem for at spalte det ubehagelige inde i sig selv fra, fordi det ikke er foreneligt med hvad mange tror er spiritualitet.

Begreberne vildskab og vildhed bliver drøftet kontra det at leve et tamt og tandløst liv, for at bruge Sørens ord:”– se med og bliv inspireret.”

ZenLiv program 3 af 4 med Søren Hauge:
”Samfundet og spiritualitet, stress og menneskelige resurser”.