Nytårskoncert 2019 i Kertemindehallen

De sidste to år har Hindsholm Musikforenings store nytårskoncert i Kertemindehallen været ramt af kommunale besparelser, der har betydet, at man ikke har kunnet disponere over hallens scene. Man har måttet nøjes med en lille forhøjning til solisterne, og alt i alt har det været svært for publikum at se, hvad der foregik. Men så tog en af sidste års tilhørere affære. Det er nu lykkedes ham at skaffe et par anonyme sponsorer, så sceneforholdene ved den kommende koncert igen bliver publikumsvenlige.

Nytårskoncerten, der er den 28. i en ubrudt række, finder denne gang sted søndag den 13. januar 2019 kl. 15.00 i Kertemindehallen.

Årets solist Erik Bekker Hansen

Koncerten begynder med ”Vær velkommen, Herrens år” og slutter som altid med Champagnegaloppen. Hvad der foregår derimellem, følger også traditionerne. En af dem er, at solisten på en eller anden måde har tilknytning til Fyn. Årets solist er tenoren Erik Bekker Hansen. Han stammer fra Gislev og blev i 1991 student fra Midtfyns Gymnasium med musik som speciale. Siden er han uddannet som sanger fra Nordjysk Musikkonservatorium, og fra 2003 har han haft sit virke på Den jyske Opera, hvor han gennem årene med stor succes har haft solistiske opgaver ved korkoncerter og i sceniske produktioner som f.eks. ”La Traviata”, ”Figaros Bryllup” og ”Madame Butterfly”. For nylig havde han hovedrollen i Michael Bojesens børneopera ”Det er så sandt som det er løgn”. Erik Bekker Hansen, der har modtaget flere musikpriser, optræder også som solist i oratorier af bl.a. Bach og Händel og som liedsanger med koncerter i både ind- og udlandet. Ved nytårskoncerten i Kerteminde synger han bl.a. ”Dein ist mein ganzes Herz”, Anthem fra ”Chess” samt ”Sangen har vinger” og ”Livets Glæder” fra Emil Reesens operette ”Farinelli”.

Orkestrene

Hindsholm Musikforenings Orkester / Aarslev Symfoniorkester akkompagnerer solisten og spiller desuden bl.a. ouverturen til Johann Strauß’ operette ”Zigeunerbaronen” og valsen ”Geschichten aus dem Wienerwald” samt Leroy Andersons charmerende ”The Waltzing Cat”. Koret Sine Nomine medvirker i forskellige ting, herunder et potpourri over Stephen Foster –melodier. Endelig har Nenia Brassband / FDF sin egen afdeling med musik, som spænder fra Kim Larsen (”Jutlandia” og ”Vi er dem, de andre ikke må lege med”) til Dmitri Schostakovitsch (Jazzvals nr. 2), samt bl.a. highlights fra Disney-naturfilmen ”The Wild”, ”The Floral Dance”, der i mange år lå som nr. 1 på de engelske hitlister i netop den særlige brassbandversion, og Johann Strauß’ udødelige ”Radetzky Marsch”.