Miljøpulje giver 25 millioner til de fynske gartnere.

De fynske gartnere viser nu en meget behersket glæde over de nye miljøpenge der kommer fra den nye såkaldte miljøpulje der gives til miljøforbedringer hos de fynske gartnerier.  gartneri_1
Denne nye miljøpulje vil give 25 millioner til de fynske gartnere der skal bidrage til, at de fynske gartnerier vil investere i flere miljøforbedringer.
Blandt de fynske gartnere er der en frygt for at denne pulje kun vil tilgodese de store gartnere, fordi man skal kunne investere minimum 300 tusind kroner for at få del i puljen. Dette vil bevirke at de mindre gartnere ikke vil kunne løfte denne opgave, hvis de ikke er bundsolide i deres økonomi. Sataten vil nemlig give et tilskud på 40%, men gartneriet skal selv kunne finde cirka 180 tusinde i deres økonomi for at kunne være med. Og det vurderes det at mange gartnere vil have meget svært ved fordi gartnerierhvervet er et af de erhverv som alle de fynske banker holder sig langt fra. Derfor vil der være rigtig mange fynske gartnere der ikke vil få megen glæde af denne miljøpulje.