Kultu´ Fyn fra FynboTv præsenterer “GM lokomotiv 60 år i Danmark”

I weekenden d. 6 og 7 september er der specielt arrangement hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Det skyldtes at det er 60 år siden det første dieseldrevne tog kørte i Danmark. Der vil herfra både lørdag og søndag være mulighed for at kører med i et af de gamle tog. Museumets formidler Anna Back Larsen får en snak FynboTv´s Brian Lange omkring weekendens arrangementer samt om museumets historie.
MY 1101 som er dieseldrevet, kom til landet i 1954 og er altså fødselaren og årsagen til weekendens begivenhed. Dette samt 14 andre toge vil man kunne tage billeder af og stige ombord på. For dem som har købt billet via Billet.dk eller i museumet, til særkørsel med de gamle tog, skal stige på toget på Odense Banegård som jo belejligt ligger lige ved siden af museumet. Der køres ture mellem Odense – Tommerup og Odense – Fredericia. Der vil være forskellige gamle tog at køre med heriblandt det renoverede MY 1101.
Museumet som også virker som værksted, har stadig en velfungerende drejeskive til at vende lokomotiver som stadig bruges den dag i dag. Og på lørdag d. 6 september vil der altså blive afholdt en fotosession ved netop denne drejeskive. Men forinden vil Fyns Opera starte jubilæet med opera til en dejlig weekend.