Julen forsvandt i Assens

Borger nægtet hjælp i julen

Tvivlsom afgørelse om Kontanthjælp i Assens kommune.

En person henvendte sig hos Fynbo TV 2 dage før jul med alt andet end et julebudskab! En person der havde fået det allerværste budskab man kan få her i Danmark. En person der er blevet smidt ud af vort fællesskab. En person der kom til Fynbo TV som en sidste desperat udvej.

Vi praler over hele verden med at vi har verdens bedste sikkerhedsnet for vore svageste. Vi praler med at i værste fald vil alle danskere have et sikkerhedsnet der garanterer, at man kan leve et anstændigt liv uden at sulte.

Det er de danske kommuner der sikrer dette. Dette ansvar har staten lagt ud til kommunerne der gerne skulle leve op til deres ansvar. Men det er ikke alle kommuner, der er deres ansvar bevidst.

En af dem er Assens kommune.

Der er kommet en person til vores dør, som har fået at føle hvordan der er når en af de danske kommuner slet ikke lever op til deres ansvar, men i stedet efterlader personer med absolut intet – ikke engang tilbyder dem økonomi til at komme over julen, men efterlader dem til sult og nød. Og tilmed på den mest luskede måde man kan tænke sig.

Fynbo TV har fået kendskab til en person der hendvendte sig med behov for hjælp. I daglig tale kontanthjælp. Ved første henvendelse fik personen denne besked. “Det vil nok tage nogen tid. Vi har sager liggende der er mere end 3 måneder gamle og vi tager dem som de kommer”
Sagsbehandleren der overbragte dette budskab var både arrogant og tilsyneladende fuldstændig ligeglad med at stå overfor en borger i yderste nød. En borger der ikke havde penge til at opretholde en normal tilværelse. Man ville ikke tilbyde en dag til dag hjælp, selv ikke efter en ydmyg anmodning.

2 dage før alt er julelukket og efter 5 ugers venten kommer der så endelig en besked. Beskeden er “Vi vurderer ikke at du er til rådighed for arbejdsmarkedet.” Denne besked kommer fra Assens kommunes sagsbehandler Lene Juncker. Fynbo Tv er kommet i besiddelse af dette brev og vi må konstatere at afgørelsen er en af de sædvanlige “vurderinger” der ikke baserer sig på holdbare fakta.

For at føje spot til skade afsluttes brevet med denne besked fra Assens kommunes sagsbehandler Lene Juncker “Du skal opmærksom på at Assens Kommune holder lukket imellem Jul og Nytår.” – (Underforstået at vi er totalt ligeglade med om du kommer godt igennem julen, og ingen tilbud om midlertidig hjælp, selvom loven tilsiger dette.)

Der er lavet statistik over hvor mange afgørelser fra kommunerne, der bliver omstødt i ankenævnet og giver borgere ret i deres behov for hjælp. Denne statistik siger at 50% af sagerne giver borgerne ret i deres behov. Det er et meget højt tal og viser, at kommunerne ligefrem spekulerer i, at blive korrigeret i deres afgørelser.

I denne sag ligner det, at sagsbehandler Lene Juncker kun venter på at sagen skal blive anket.

Over hende står den politiske del med borgmester Søren Steen Andersen fra Venstre, som den der har det politiske ansvar.

Fynbo TV vil i de kommende dage forsøge at få en udtalelse om Assens kommune ønsker at leve op til sit ansvar.

Denne sag viser i hvert fald, at der er noget rivende galt i afgørelserne fra Assens kommune.