Fynbus får nye miljøbusser i Odense

Nu går Fynbus i gang med nye miljøbusser i Odense.
Nye diesel-elektriske busser skal nu summe ganske stille igennem Odenses gader i fremtiden.
Fynbus har nu lavet en aftale med Keolis der vil betyde en både grønnere og billigere kollektiv trafik i og omkring Odense.

Fynbus har nu tilkendegivet at man har indgået en ny kontrakt med firmaet Keolis om at levere og drive bybusser i Odense frem til år 2020, og denne nye aftale betyder således en besparelse for Odense Kommune der ifølge kommunen er på ikke mindre end 14,6 millioner kroner om året.
De nye såkaldte hybridbusser drives af både en elmotor og en dieselmotor. Bussen anvender elmotoren ved kørsel med lave hastigheder under ca 20 kilometer i timen, og hver gang bussen skal accelerere fra stoppesteder og ved lyskryds. Således vil en meget stor del af den langsomme kørsel i Odenses indre by kunne foregå med eldrift, lyder det nu fra Fynbus og Keolis.
Fynbus forventer at kunne spare en del brændstof med disse nye hybridbusser, men mange tests viser at der ofte spares lidt mindre end forventet, de typiske besparelser ligger i omegnen af fra 25% – 35%. Denne brændstofbesparelse kan Fynbus således putte direkte ned på bundlinien, og dermed få en billigere busdrift i storbyen Odense.