FynboNyt – Nye butikker på Flakhaven

Nye butikker på Flakhaven i Odense.
Forslag om røgfrie udearealer.
Mad med Sine med Ugens Superfood – Fermenteret kål.
Hjælp til ordblinde.
Ny politibåd fra Svendborg.
Byt til nyt i Kerteminde.
Ansatte afslører socialt bedrageri.
Ugens Kunstner er Ulla Dencher.

God fornøjelse.

Opskrift til denne uges Mad med Sine.
-Fermenteret Hvidkål, er klar til at spise efter en måned.

Ingredienser:
1kg Hvidkål
2-3 Hele Hvidkålsblade
7 gr. flagesalt
1 Stort patentglas

Sådan gør du:
Vask et hvidkål og læg et par af de hele blade tilside til senere.
Skær hvidkålen ud. Du bestemmer selv, hvor fint det skal skæres i denne opskrift skærer jeg kålen mellemgroft i stykker med en bredde på ca.5-8 mm.

Når kålen er skåret skal du komme den i en stor skål/fad som du har plads til at ælte i.
Tilsæt flagesalt og ælt kålen indtil den bliver gennemsigtig, og du kan klemme en god mængde væske ud af kålen med de bare næver.
Skold patentglas og fyld det med kålen. Det skal stoppes i så tæt som muligt, og væsken skal stå over den udskårede kål, når du laver et indvendigt låg af de hele kålblade. Inden du lukker patentglasset. – glasset stilles mørkt ved stuetemperatur.

De næste 10-14 dage skal du åbne for patentglasset dagligt for at lette trykket, der kommer i forbindelse med gæringsprocessen. – herefter kan du stille glasset mørkt og køligt. Kålen er klar til at spise efter en måned. Når du åbner glasset for at spise kålen skal de øverste blade smides ud og glasset skal herefter stå i køleskabet. Det kan holde sig i flere måneder, men du har sikkert spist det længe inden.

Velbekomme.