FynboNyt – Åbent hus på tidligere Postterminal

Nyt med udvalgte nyheder fra ugen:

Åbent hus på tidligere Postterminal.
Borgermøde om rygning.
Øko køer på græs.
Ny karakterskala med 12plus.
Gravide advares mod ingefær.
Kunst-hop er nyt initiativ på Nordfyn.
skærpede krav til Korsløkkeparken.
Mad med Sine – Se opskriften under ugens video indslag.
Jacob Haugaard interviewes af Sine Rishede på Filosoffen i Odense.

God fornøjelse.

Opskrift til denne uges Mad med Sine.
– Koldhævede boller med Quinoa frø ca. 18 styk.

Læs! Dejen røres sammen dagen før du skal bage dine boller. Dejes skal hæve i 8-10timer.

Ingredienser:

1dl. Quinoa frø
1 l. Vand
1 pakke tørgær (ca. 12gram)
3 tske groft salt
3 tske sukker
2-3 håndfulde grove havregryn
ca. 1kg mel – (nogle gange er det nødvendigt med lidt mere mel. Læs! Tilsæt mel indtil dejen bliver sej og slipper skålens sider ved omrøring.)
1 æg til pensling

Sådan gør du:
Quinoa koges i 1 litervand i ca 20min – heldes samlet i en stor skål der afkøles til stuetemperatur.
Tilsæt tørgær(det lægger sig på vandoverfladen)
Drys salt og sukker ud over gæret og begynd at rører – gæren skal være oplyst i vandet inden du fortsætter.
Tilsæt havregryn
Tilsæt mel lidt af gangen under omrøring med en grydeske, indtil dejen føles sej, begynder at samle sig og slipper skålens sider. Når dejen bliver sej at rører, slipper kanterne og klistre fast til grydeskeen er dejen klar til at hæve.

Hævetid: 8-10 timer – Dejen dækkes med et rent viskestykke og stildes til kåldhævning fx i køleskabet eller i et bryggers.

Dagen efter:
Tænd ovnen på 230 grader varmluft
Dejen fordels med en ske på to bradepander ca. 18 boller i alt.
Pensles med æg.

Bages ved 230 grader (varmluft) i midten af ovnen. I ca 15-17 min afhængig af din ovn.
Bollerne er færdige når farven er gyldenbrun og de afgiver en hul lyd når du banker på dem i bunden.

Velbekomme.