Folkeskolelærere topper med kæmpe fraværsprocent.

De fynske folkeskolelærere topper nu statistikken med en kæmpe fraværsprocent, og de stakkels skoleledere der ikke ved deres levende råd sætter derfor en massiv vikardækning ind for at erstatte de manglende lærere. Lærerne melder sig syge fordi de mener, at det er meget stressende at undervise efter de nye forhold i skolerne.

Dermed kaster de blot problemerne over på de stakkels skoleledere der sætter vikarer ind for at dække timerne af. Hvordan de tilkaldte vikarer så kan klare undervisningen uden at få stress bekymrer slet ikke de mange sygemeldte lærere. Hele lærerproblematikken bliver således en kamp om at give sorteper videre til de forsvarsløse vikarer der må klare skærene for de sygemeldte lærere.

De skoler hvor der er lærere som vælger at melde sig syge er det mest fordi de forsøger selv, og dog måske i bedste mening selv at udvikle deres undervisning, i stedet for at udvikle undervisningen som et lærerteam, hvor man udnytter hinandens kompetencer.

Der er heller ikke nogen tvivl om at der for nogle lærere er tale om en protest mod de nye forhold på skolerne, hvor der faktisk er tale om en forbedring og et teamwork, men som nogle enkelte tolker som en forringelse af deres personlige frihed. Det kan enkelte steder give lærerne noget stress, som medfører at nogle lærere vælger at melde sig syge, og dermed kaste ansvaret fra sig.

 

Dette indlæg har skabt en stor debat på vores Facebook side.

Derfor er vi nu ved at forberede et program mere om dette emne.  Vil du gerne høres, så send en email så vil vi arrangere et interview, så din mening også bliver hørt.