Claus giver en hjælpende hånd

Håndværker fra Fyn gi’r en hånd til udsatte børn og unge i nærområdet

Ungdommens Røde Kors står bag en kampagnen “En Hjælpende Hånd” der nu kører i Danmark for tredje år i træk. Kampagnen er målrettet håndværkere, som opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres nærområde gennem sponsorater à 2.500 kroner.

Pengene kan gå til ting som et 1-årigt mentorforløb for en udsat ung i håndværkerens egen by. Sidste år var Odense var blandt de byer, der støttede med mest. VVS’er Claus Nielsen fra Odense er ambassadør for kampagnen, og Ungdommens Røde Kors håber, at han kan inspirere andre håndværkere til at gøre en forskel for udsatte børn og unge i deres nærområde.

Lige nu kan håndværkere fra Fyn og resten af Danmark gøre en forskel for udsatte børn og unge sammen med Ungdommens Røde Kors. Man deltager i En Hjælpende Hånd-kampagnen gennem sponsorater eller ved at sælge en opgave til en kunde og donere sin dagsløn (svarende til 2.500) til projektet. For hver donation à 2.500 kr. giver man et barn ét helt år i en af Ungdommens Røde Kors’ lokale aktiviteter eller er med til at sørge for et mentorforløb til en ung, der har brug for en hjælpende hånd.

VVS’er fra Odense støtter lokalsamfundet
I 2016 støttede håndværkere fra Fyn med næsten 30.000 kr., og når man støtter En Hjælpende Hånd, støtter man i sit eget nærområde, og man hjælper derfor børn og unge tæt på. Mange unge mangler et fast holdepunkt i tilværelsen eller en voksen rollemodel, der kan vejlede dem. I et mentorforløb får en ung person tildelt en mentor – en voksen person, de kan snakke med om alt det, der trykker, og som kan hjælpe dem godt på vej.

I år har fire fynske håndværkere indtil videre støttet En Hjælpende Hånd. En af dem er VVS’er Claus Nielsen fra BLIK & VVS, Cortes og Nielsen. Claus er fra Odense og er også ambassadør for En Hjælpende Hånd.

”Jeg bor og arbejder på Fyn. Jeg støtter En Hjælpende Hånd da det er en fantastisk idé, gode tanker og en rigtig god måde at hjælpe børn i sit eget lokalsamfund, som har det svært,” fortæller Claus Nielsen
Kampagnen er i fuld gang, og der er stadig rig mulighed for at melde sig til. Er du selv håndværker, eller kender du en, der skal være med og støtte Fyns børn og unge?
Så klik ind på urk.dk

Om Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors står bag kampagnen En Hjælpende Hånd hvis fornemmeste opgave er at kickstarte nye relationer og sociale aktiviteter for børn og unge, der i en periode har brug for støtte. Disse aktiviteter inkluderer ting som mentoring, lektiehjælp, ferielejre og klubber og her arbejder alle – børn, unge og frivillige på en fælles drøm om, at ALLE kan være noget særligt for nogen.
Læs mere på urk.dk.