Anker Boye stopper som Borgmester

Anker Boye opstiller ikke til næste kommunalvalg i 2017.
Begrundelsen er hans alder 66 år og at han ønsker at hellige sig familien , at få nogle gode år sammen med hans hustru Lykke .
Han mener at transformationen og den ny vækststrategi er sat godt i gang , så andre kan tage over.
Anker blev spurgt om det er den interne kritik i partiet , hvor han har stået fast på vækstdagsordenen på bekostning af den velfærd, der leveres lige nu, er det, som har fået ham til at træffe beslutningen om at stoppe som Borgmesterkandidat , men det afviser han
Beslutningen om ikke at stille op igen som spidskandidat , blev truffet allerede forud for det sidste valg i samråd med hans hustru.
Og bliver så meldt ud nu, i god tid inden næste valg , så partiet har god tid til forberedelsen med at finde en ny spidskandidat.
Anker peger selv på Peter Rahbæk Juel som en mulig afløser på posten som Borgmester. Han mener han er et godt bud ,idet han har været hans højre hånd , og er ung , engageret og dynamisk.
Men det er naturligvis partiets beslutning , hvem der skal være spidskandidat siger Anker.
Anker vil prøve et helt andet liv og kommer derfor ikke til at sidde som menigt byrådsmedlem.
Han er stolt over det arbejde som han har udført som Borgmester og vil gå rundt og nyde det , også selvom han ikke kommer til at klippe flere røde snore.
Anker forbliver i spidsen for beslutninger ,indtil en ny borgmester tager over.
Modstandere af Anker Boye har stor ros tilovers for Anker og mener at han har gjort det godt og at han har vist , at han brænder for Odense .
Når Anker stopper har han tilbragt 24 år i Byrådet og heraf 20 år som borgmester.