Ærteplukkere forsvarer ærteavler Peter Skov

Ærteplukkere går nu i direkte forsvar for ærteavler Peter Skov Johansen hvor de er ansat.

Næsten alle de mange ærteplukkere der er ansat hos ærteavler Peter Skov Johansen fra Refsvindinge på østfyn, dukkede pludselig op foran den den lokale Nyborg afdeling af avisen Fyens Stiftstidede for at vise deres utilfredshed med avisens mange artikler om dårlige forhold hos ærteavleren.
Det var 6 ærteplukkere der havde betegnet forholdene som dårlige for ærteplukkerne der er kommet fra blandt andet Rumænien for at tjene penge på at plukke ærter. Der har endog været et møde med den lokale afdeling af 3F der mente at de 6 ærteplukkere måske havde et krav på efterbetaling.

De berørte ærteplukkere ankom til Nørretorv foran Fyens Stiftstidendes bladhus i Nyborg for at tale med de journalister der efter ærteplukkernes mening havde skrevet artikler der var direkte forkerte, og kun baseret på de 6 utilfredse ærteplukkere. Der ankom således mere end 100 ærteplukkere i de 2 busser der normalt anvendes til at køre plukkerne ud til de mange ærtemarker som Peter Skov Johansen har over store dele af østfyn.

De mange plukkere der troppede op ville gerne forklare sig overfor bladhusets journalister og sendte en lille gruppe ind for at forklare sig og fortælle om at de faktisk bakkede op om ærteavler Peter Skov Johansen og den virksomhed som de var meget tilfreds med at arbejde for. Gruppen præsenterede journalisterne for 200 underskrifter på et dokument, der fortalte at de ikke er enige i kritikken, og som fortalte at det store flertal bakkede op om arbejdsforholdene.

Efter et par timer med forhandlinger inde i Bladhuset kom gruppen ud igen og ærteplukkerne var nu tilfredse med at de havde fået forklaret sig og man kunne nu køre hjem i god ro og orden og komme videre med det som egentlig var deres job og som alle var glade for – nemlig at plukke ærter.