Ærøfærger indfører kontrolafgift på 750 kr

KontrolafgiftTil april, når landevejdsprincippet igen træder i kraft, bliver det ikke kun billigere at købe en billet – det bliver også dyrere at lade være. For her indføres kontrolafgiften på på 750 kroner til folk, der ikke har betalt.
Økonomiudvalget har fået grønt lys fra Trafik- og Bygningsministeriet til, at det er lovligt for et kommunalt færgeselskab at opkræve en kontrolafgift. Økonomiudvalget bakker derfor tiltaget op.
I dag er det sådan, at hvis man ikke kan betale sin billet, så laves der en faktura på billettens pris, som skal betales efterfølgende.
Men det er der desværre mange som ikke har gjort, hvilket har resulteret i at man har et udestående på over en halv million.
Med indførelsen af den nye kontrolafgift skal pengene betales på stedet, kontant eller f.eks via mobilpay.
Det er styrmændene som skal til at udstede kontrolafgifter på Ærøfærgerne, og det er en grundlæggende ændring af deres arbejdsgang. I forhold til arbejdsmiljøloven, skal der laves en risikovurdering.  Det kan sagtens være, det kommer til at gå uproblematisk, men det giver en øget risiko for vold og trusler, som man skal være opmærksom på.
Den nye kontrolafgift på 750 kroner indføres på Ærøfærgerne til april.